Dental implantlar çene kemiği içerisine yerleştirilen bio uyumlu titanyum, yapay diş kökleridir. Dental implantların avantajı köprü uygulamalarının aksine komşu dişlere müdahale etmeden uygulanabilmesidir. Sabit (kalıcı) veya hareketli (çıkarılabilir) protez dişler için güçlü bir temel sağlar.
Bursa Derman Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak tecrübeli uzman hekimlerimizden randevu alabilirsiniz.
İmplant Tedavisi Ne Zaman Uygulanır?
- Tek diş eksikliğinde komşu dişlere işlem yapılmadan çiğneme fonksiyonunu sağlamak
- Hiç dişi olmayan hastalarda sabit veya hareketli protez alt yapısı için
- Bölgesel diş eksikliğinde köprülerin alt yapısını sağlamak
İmplant Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diş implantı yapılmadan önce iyi bir hekim muayenesi şarttır. Hekim ilk muayeneyi ağız içerisine doğrudan bakarak yapmaktadır. İmplant tedavisi uygulanmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri ağız hijyeninin iyi olmasıdır. İlk yapılan muayenede hastanın ağız içerisindeki rahatsızlıkların tamamı giderilmelidir. Bu süreç diş implantının sağlıklı olarak ağızda kalması açısından oldukça önemlidir.
Doğrudan ağız içi muayenesinin yanı sıra radyolojik muayene de yapılmaktadır. Radyolojik muayene sonucunda kemik ve diş eti sağlığı da göz önünde bulundurularak implant tedavisi uygulanır, fakat ağız içi ve radyolojik muayenelerde kemik erimesi veya diş eti çekilmesi gibi rahatsızlıkların görülmesi durumunda, implant tedavisi öncesinde yumuşak doku veya kemik tozu uygulamalarına ihtiyaç duyulabilir.
İmplant Hangi Durumlarda Uygulanamaz
- Ağız temizliğinin tam olarak sağlanamaması
- Bazı kalp rahatsızlıkları
- Kan pıhtılaşma sorunları
- Şeker hastalığı; kontrol altında olmayan ve diyabetin düzenli seyretmediği durumlar
- Çenedeki kemik yapısının uygun olmaması, yetersiz ve anatomik olarak riskli olması