Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş Tasarımı kişinin gülüşünden estetik olarak mutsuz olduğu durumlarda uygulanır. Gülüş tasarımı öncesi detaylı bir muayenenin ardından tedavi planlaması yapılır. Tedavi planlamasında kişinin yüz, dudak, mimik, karakter, konuşma, diş ve dişetleri ayrıntılı olarak incelenir. Muayene ve tedavi planlaması sonucunda kişiden kişiye değişkenlik göstermek üzere, porselen laminalar, kron kaplamalar, beyazlatma uygulamaları, zirkonyum ve bonding uygulamalarıyla veya bu uygulamaların kombinasyonlarıyla tedaviye başlanmaktadır.

Gülüş Tasarımı uygulamasında en önemli unsur hekim ve hasta arasındaki bilgi alışverişidir. Günümüzün gelişen teknolojisi sayesinde, tasarım uygulanmadan önce dijital veya analog mock-up teknikleri ile ağızda sonucu görmek mümkün. Ancak unutulmamalı ki mock-up teknikleri sonucu birebir yansıtmaz, sonuca en yakın görseli ağızda hekime ve hastaya fikir vermek amaçlı kullanılır.

Gülüş Tasarımı hangi uygulamaları içerir?

Gülüş tasarımı kişiden kişiye değişkenlik göstermek üzere bir çok diş hekimliği uygulamaları içerebilir. Başta diş ve diş eti hastalıkları tedavi edilir. Var ise rahatsızlık veren kaplamalar çıkarılıp ağız içerisi temizlenir. Eksik dişlerin yerine köprüler veya implantlar planlana bilir. Hafif çaprışık dişler elbette lamina ve kron uygulamaları ile giderilebilir. Ancak ortodontik tedavinin en doğru tedavi şekli olduğu unutulmamalı. Hastanın ihtiyacına göre gingivektomi adı verilen dişeti estetiği ve duruma göre dudak botoksu uygulanabilir.

Gülüş Tasarımı sonrasında her şeyi yiyebilir miyim?

Hekiminizin tedaviyi bitirmesinin ardından, tasarıma alışma sürecinizde (yaklaşık 14 gün) ısırma, koparma gibi hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu sürenin ardından hekiminiz tarafından yapılan kontrol sonrasında hekiminizin uygun görmesi halinde kron ve laminalarınızı kendi dişleriniz gibi kullanabilirsiniz.

Translate »